Sos
Güneşte kurutma işlemi domates tohumundan başlar. Tarlanın toprak yapısına uygun tohum, tedarikçimiz ve ekibi tarafından seçilir. Kalite Kontrol departmanının kontrolü altında domates tohumları ve sözleşmeli yetiştiriciler dikkatle seçilir ve daha sonra yetiştirme işlemi hasat edilene kadar dikkatle yönetilir.
Kalite Kontrol ekibi ve Ziraat mühendisleri tarafından onaylanan olgun domatesler hasat edilir ve kontrollü çevre koşulları altında doğal olarak güneş altında kurumaya bırakılır.
Yaklaşık bir hafta kuruduktan sonra domatesler fabrikaya aktarılır ve +4 derecede soğuk depoya alınır.
Eleme ve yıkama işleminden sonra, yeniden kurutulmuş domatesler seçim bantlarından geçer ve yabancı maddeler dikkatlice çıkarılır.
Yarısı, şeritler veya doğranmışlar müşteri talebine göre kesilir. Kuru domatesler, müşteri talebine göre koruyucu olarak sülfür veya tuz kullanılarak işlenir.
Bu aşamadan sonra, ürün RTE'nin talebe göre çeşitlendirilebilir, şifalı bitkilerle marine edilir, yağ veya zeytin ve biber ile marine edilir.