MANDIRA

MANDIRA

Mandıra hikayesi: Mandıramızın temellerini 1988 yılında Havalimanının karşısında attık. Sabah erken saatlerde süt arabamız Bodrum'dan Didim Akbük'e 110'un üzerinde çobandan sütümüzü toplayarak mandıramıza getirir.Süt toplayıcılarımız sütlerimizi teslim almadan önce süt refraktometresi ile ölçümünü yaparArdından sütlerimiz sıcak bir şekilde sabahın erken saatlerinde madnıramıza gelir. Biz çoğu mandıra gibi sütün geldiği gün soğutup ertesi gün işlemiyoruz. Sütler gelir gelmez sektörde öncüsü olduğumuz süt temizleme makinemizden geçirilip, süt pişirme kazanlarımıza alınırSütlerimizin hepsi yerli ırk. Olgunlaştırılmış peynirlerimizi sadece ilkbahar aylarında yapıyoruz. En az 12 ay özel izolasyonlu soğuk odalarımızda dinlendirip, şubelerimize öyle sevkiyatını yapıyoruz. Peynirlerimizi geleneksel yönetemlerle üretiyoruz. Hijyen ve kalite konusunda son derece titiz olup Türkiye'nin en lezzetli peynirlerini üretmeye çalışıyoruz. Sezonda günlük ortalama 5-6 ton süt işliyoruz. Koyun-keçi ağırlıklı peynirler yapıyoruz. Peynirlerimizde sadece şirden maya ve deniz tuzu kullanıyoruz. Kalsiyum,koruyucu madde ve kültür kullanmıyoruz.

Nedir Kara Keçi?

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde sahil kesminde bol görülür.Denize yakın, yüksek ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Maki bitki örtüsü ile beslenir. Sağlam vücut yapılı, hastalıklara karşı dirençli, sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı bir ırktır. Fundalık ve makiliklerden en iyi faydalanabilen , yürüme yeteneği iyi, meyilli ve kayalık araziye iyi tırmanabilen bir ırktır.

En iri ırktır

Salınık şekilde serbest biçimde yaşarlar.

Renkleri genelde siyahtır. Alacalı renkleri de görülür.

Türkiye'de keçi ırkları arasında süt yağ oranı bakımından 1.sıradadır

Her iki cinste de uzun boynuzları vardır. Yaklaşık bir günde 0.5 ile 1 lt arasi süt verir.

Kurumadde oranı en yüksek keçi türüdür.

Erkeklerinin ağırlığı 125 kg kadar ulaşabilmektedir.