• 3 su bardağı un
  • 200 gr. Çıngıloğlu Beyaz Peynir
  • 1/2 su bardağı Çıngıloğlu
    Zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı Çıngıloğlu
    tereyağı
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1/2 kibrit kutusu kadar
    yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı Çıngıloğlu Yoğurt
  • Tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Mayayı 1/2 bardak ılık şekerli suyla içinde eritiyoruz.

Bir kabın içine sıvı yağı ve tereyağı alalım. Yumurta, yoğurt, tuz, şeker, maya ve unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelmesi sağlayalım.

Hamurun üzerini bezle örtüp sıcakça bir yerde 20 dk. kadar kabarmaya bırakalım.

Çıngıloğlu Beyaz Peyniri çatal yardımıyla ezip, ince doğranmış maydanozla karıştıralım. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, avucumuzda yassı bir şekil verelim, içine hazırladığımız peynir harcından koyarak hamuru yarımay şeklinde kapatalım.

Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 °C sıcaklıkta fırınlayalım.