1. Beyaz Peynir Beyaz Peynir

    Beyaz peynir ilk bahar aylarında yörük ve çobanların keçi koyun sütlerinden, Bodrum-Milas havalimanı karşısındaki mandıramızda imal etmekteyiz. Olgunlaşma süresi minimum 6 aydır. Maksimum 2 yıl beklemektedir. Marmara, Ege ve Orta Anadolu’da da kaliteli çeşitleri üretilen beyaz peynir, ülkemizin en çok tüketilen peyniri. Beyaz peynir, kahvaltının vazgeçilmez lezzeti olmakla kalmıyor, börek, salata, kek ve poğaçada da bolca kullanılıyor.

  2. Tulum Peyniri Tulum Peyniri

    Genelde İzmir tulum (İzmir-Bergama) ve Erzincan tulum olarak ikiye ayrılır. İlkbahar aylarında yörük ve çobanların koyun-keçi-inek sütü karışımından imal etmekteyiz. Olgunlaşma süresi minimum 6 ay, maksimum 2 yıldır.

  3. Taze Kaşar Peyniri Taze Kaşar Peyniri

    Taze Kaşar peyniri, Ege bölgesinde pastörize inek sütünden üretilen, yarı sert yapıya sahip tabii bir peynir çeşididir. Taze Kaşar çocukların ayaküstü yaptığı kahvaltılarda besin kalitesini arttırmak için ve sofralarınızda yemeklerinizi süslemek için kullanabilirsiniz.

  4. Eski Kaşar Peyniri Eski Kaşar Peyniri

    Trakya bölgelesinde üretilen eski kaşar peyniri, en beğenilen peynir türleri arasında yer alıyor. Bazı araştırmalar içerindeki kalsiyum seviyesinin beyaz peynirden daha fazla olduğunu söylemiştir. Farklı bölgelerde üretilen bu lezzetli peynir, yörelere göre küçük lezzet farklılıkları gösteriyor.

  5. Örgü Peyniri Lor Peyniri

    Lor, yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür. Kısa ömürlüdür. Tuzlu veya tuzsuz olarak üretilebilir. En makbülü kaşar yapımı sırasında ortaya çıkan peynir altı suyundan elde edilenidir. Çünkü kaşar yapımı sırasında haşlama sırasında peynir altı suyuna bir miktar süt yağı da geçer.

  6. Çeçil Peyniri Çeçil Peyniri

    Ege, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de yağı alınmış sütle hazırlanan yumuşak bir peynir türü. Elle ovulunca iplik iplik olduğundan tele benzetilmiş. Diyet yapanlara uygun ancak tuz oranı yüksek. Tereyağı eklenmiş tavada, hafif ısıtıldıktan sonra üzerine yumurta kırarak yemenizi tavsiye ederiz.

  7. Örgü Peyniri Örgü Peyniri

    Örgü peyniri Diyarbakır ve Erzurum’a özgü normalden biraz daha tuzlu, yoğun, deliksiz yapıda ve saç örgüsü şeklinde tuzlu bir peynirdir. Tenekelerde bekletilerek olgunlaştırılır ve 6 ay kadar korunur.

  8. Keçi Peyniri Keçi Peyniri

    Suni yem yemeyen, doğada beslenen keçi sütünden üretildiği için, pek çok hastalığın tedavi sürecinde yardımcı bir besin olduğu kabul edilir. Salamura, çoban keçi ve taze az tuzlu olarak, ilkbaharda mevsimlik olarak üretmekteyiz.

  9. Köy Peyniri Köy Peyniri

    Köy peyniri içerdiği yararlı maddeler ve yoğun kalsiyum nedeni ile özellikle de çocuklarda diş çürüklerinin önlenmesi ve diş gelişiminin daha sağlıklı sürmesini sağlamaktadır. Ayrıca böbreklere destek olduğu ve böbrek hastalıklarının iyileşme sürecinde daha yoğun tüketilmesi gerekirken vücudunda kırık ve çıkık bulunan kişilerin de köy peyniri tüketmeleri halinde iyileşme süreleri daha da kısalıyor.

  10. Dil Peyniri Dil Peyniri

    Dil Peynirinin dilimlerinin dile benzemesi dolayısıyla bu ismi alan dil peyniri, güçlü ve keskin tadı olan peynirlerden hoşlanmayanların sevdiği bir tür. Tuzsuz, taze olarak tüketilen, kolayca liflere ayrılan dil peyniri, süt tadının yoğun olarak hissedildiği peynirlerden biri. Eğer aldığınız peynir kolay liflenmeyen, sert, tuzlu bir yapıya sahipse ve rengi beyaza yakın, hafif sulu değilse bilin ki kötü üretilmiş bir dil peyniri alıyorsunuz. Dil peyniri, sade olarak tüketildiği gibi domates ve salatalık ile de yenilebilir.

  11. Gravyer Peyniri Gravyer Peyniri

    Rus işgali altındayken yabancı ustalar tarafından başlatılan gravyer üretimi günümüzde de devam ediyor. İçinde bir, iki cm çapında delikler bulunan, parlak sarı renkli gravyer peynirinin tadı, İsviçre’nin Emmental peynirine benzer. Güçlü bir aromaya sahip olan Kars gravyeri, ufak porsiyonlar halinde tüketiliyor, hamburger ve peynir suflesinde de kullanılıyor.

  12. Mihalıç Peyniri Mihalıç Peyniri

    Mihalıç peyniri daha çok Balıkesir ve Bursa yöresinde üretilir. Susurluk’un meşhur tostları işte bu lezzetli peynirle hazırlanır. Sert, yağlı, tuzlu ve çok dayanıklı bir peynir olan Mihalıç’ın, bol gözeneklisi makbul. Mihalıç peyniri, kahvaltıda ve tostta kullanılabileceği gibi makarnanın üzerine rendelendiğinde Parmesan peynirini aratmaz.

  13. Otlu Peynir Otlu Peynir

    Koyun sütünden üretilen Van’ın geleneksel otlu peynirine tadını, yabani sarmısak otu veriyor. Hazırlandıktan sonra toprak küplerde basılarak, kuru olarak ya da salamurada iki, üç ay dinlendirilmeye bırakılıyor. Otlu peynir, dayanıklı bir peynir çeşidi olduğu için uzun yola gidilirken, yolluk olarak kullanılmaya çok uygun.