• 6 adet (1 kilo yufka)
  • 1 torba karışık böreklik ot
  • 3 adet taze soğan
  • 4 adet ıspanak topağı
  • 5-6 yaprak Ebegümeci
  • Yarım kalıp light peynir

İç Harcı İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt

Yufkanın Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Öncelikle otları ısırgan otundan dolayı elimize eldiven giyerek yıkayalım, ısırgan otlarının kalın saplarını atıp yapraklarını alalım diğer otlarla beraber birleştirerek doğrayalım.

Ebegümeci ıspanak ayıklayıp yıkayalım, bıçakla doğrayıp, diğer otlara karıştıralım, üzerine peyniri ufalayıp hepsini birbirine karıştıralım.

İçine sürmek için yumurta süt zeytin yağını bir kasede çırpıp bir kenara koyalım.

Dikdörtgen büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serelim yufkanın birini alıp kırıştırarak tepsiye döşeyelim,Sütlü iç harcı karışımından 3-4 çorba kaşığı döküp yufkaya fırça yardımıyla sürüp ikinci yufkayı kırıştırarak koyalım, üzerine sütlü karışımda sürüp börek harcının bir kısmını yayıp 3. yufkayı kırıştırıp yine karışımı sürüp otlu harcı yayıp 4. yufkayı da üzerine kapatıp, yine karışımı sürelim kaldıysa otlu harcı sürüp 5. yufkayı kırıştırarak kapatalım harcı sürüp son yufkayı ikiye katlayarak düz bir şekilde üzerine kapatıp, kare kare keselim.

Üzeri için yoğurt, yumurta ve zeytin yağını çırpıp kare şekilde kestiğimiz yufkaların üzerine sürüp çörek otu serpelim.

Önceden ısıttığınız 180 – 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar orta bölmede biraz kızarınca aşağıya yakın şekilde yaklaşık 45 dk veya 1 saat kadar pişirelim.

Kare olarak kestiği yerlerden tekrar keserek sıcak olarak servis edelim.