• 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Un
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Limon suyu

Şerbet için su ve şeker kaynatılır şerbet kıvam bulunca limon suyu damlatılıp iki dakika kadar sonra ocaktan alınır.

Yumurta, süt su, tahin ve sıvı yağ (1 çay bardağı -1 su bardağı arası) bir kapta karıştırılır yavaş yavaş un ve tuz eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.

Hamur nemli bir bezle kapatılarak 3-4 saat kadar süreyle dinlendirilir.

Portakal büyüklüğünde bezeler tutulur.

Nişasta ve un karışımıyla bezeler ince bir şekilde açılır. Açılan yufka 4 parçaya bölünür.

Üçgenin geniş kenarı ve sivri kenarı parmak uçlarıyla içeriye doğru ittirilerek büzüştürülür. Sivri kenar içte kalacak şekilde geniş kenarın uçlarından tutularak iki elimizle sağlı ve sollu yarım daireler çizilir. Uç kısım hafifçe içe doğru katlanır.

Ortasına ceviz koyulup tekrar katlanır ve ters olarak yağlanmış tepsiye sıralanır.

Margarin ve sıvı yağ eritilip gül baklavalarının üzerine dökülür.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülüp soğuyunca servis edilir.